Jump to content

КОНКУРС "Превозно Средство" - Правила


Recommended Posts

4704427852_ed7aed7baa_b.jpg

 

Българският ЛЕГО фенклуб обявява конкурс за LEGO творение на тема "Превозни средства". Да, точно така, темата е максимално обширна, а ограничения няма, което значи, че можете да построите както сухопътни, така и въздухоплавателни или водни превозни средства - независимо от задвижването, големината или вида им. Единственото условие е Вашето превозно средство да се вписва в градската тематика, дори и да е с фантастични елементи - и, разбира се, да е построено от LEGO, а не от имитации на марката.

 

Всеки може да участва само с едно предложение, като съответното творение не трябва да е публикувано в Интернет или излагано другаде преди 15. юни 2010г. Можете да участвате, дори и ако за първи път влизате във форума - участието в конкурса ще се осъществява чрез публикуване на тема със снимки на Вашето творение (МОС) във форума, в раздел "Град". В случай, че имате затруднения с качването на снимки, можете да ни ги пратите на имейл адреса на клуба (lebgobg(at)gmail.com), откъдето ние ще ги качим във форума. Участниците обаче трябва лично да пуснат тема във форума със своето творение.

 

За да бъде прието предложението Ви, е необходимо поне на една снимка на Вашето LEGO творение да фигурира Вашето име (или потребителско име във форума) на листче пред / до творението Ви, за да се избегнат всякакви съмнения за авторството. Единствените членове, които НЕ могат да участват в настоящия конкурс, сме аз и Ася - всички други LUGger-и, потребители на Лебго или случайни посетители са добре дошли да участват!

 

Темите със снимките на Вашето творение можете да пускате в раздела "Град" на форума, като за да бъдат включени за участие, те трябва да са със заглавие "Конкурс: <името на Вашето творение>".

 

Първоначалният срок за участие беше е до 23.59 часа на 15. юли 2010г. - но за съжаление сериозни технически проблеми направиха невъзможно пускането на творения за участия през последните два дни от този срок, както и окончателното завършване на конкурса. Затова с пускането на форума наново, всички потребители - независимо дали са взели участие първоначално в конкурса или не - имат на разположение 10 дена до 31.07.2010, в рамките на които да пуснат своите модели за участие.

 

Награди ще има за трите най-добри творения, които ще бъдат излъчени след гласуване. И за да не бъда голословен, ето за какво се борите:

 

Първа награда:

7641 City Corner

lego7641.jpg

 

Втора награда: 8401 City Mini-Figure Collection

LEGO-City-Minifigure-Collection-Item-8401.jpg

 

Трета награда: 8398 BBQ Stand

8398-0000-xx-12-1.jpg

 

 

Успех на всички и приятно строене!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Такаа ...

Тъй като се заформи един дебат, относно това дали членовете от едно семейство могат да участват с различни модели от различни акаунти, реших да добавя този въпрос като "кръпка" в правилата на конкурса.

Членове на едно и също семейство МОГАТ да учасват в конкурса като отделни участници. Надяваме се само, да не са си помагали един на друг.

Първоначалния проблем в такава ситуация беше, че няколко регистрации бяха от един и същи IP адрес. Но това е нормално все пак - абсурдно би било да изискваме всяко от например две деца, живеещи в 1 дом да имат отделен интернет достъп и лично IP.

 

Моля да извините за прибързаната оценка на ситуацията. Признавам, че не бяхме премислили такъв случаи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият форумен конкурс на Лебго за превозно средство, продължил над 6 седмици, почти привърши. Броят на участниците е сериозен, творенията им са кое от кое по-оригинални - но, надявам се, че най-голямо е било забавлението за всички, построили свой модел или разглеждали МОС-овете, създадени от българските приятелите на ЛЕГО и Лебго. Сега идва другата забавна част - гласуването за моделите. Както оповестих по-рано в Новините, то ще се проведе по много прост начин, който обаче ще осигури едновременно максимална свобода за гласуване на всички потребители (регистрирани до 1. август) и обективна оценка на моделите без възможност за измами.

 

Правилата при гласуването са много прости: след два часа (в 00:00 часа на 1. август) във форума "Град" ще бъде пусната тема, посветена специално на гласуването. Тя ще бъде закачена най-отгоре на форума като "важна" и ще остане такава в рамките на следващите две седмици, до 15. август включително. Потребителите, регистрирали се в Лебго преди 00:00 часа на 1. август - но САМО те - ще имат право да пуснат по едно мнение, в което да подредят трите си любими модела по следния начин:

- Първо място: <Потребител, Творение>

- Второ място: <Потребител, Творение>

- Трето място: <Потребител, Творение>

 

За съжаление, падането на стария ни форум се случи в най-неподходящия момент и в момента бройката на потребителите, които са успяли отново да си направят регистрация в новия Лебго форум, е осезаемо по-малка от преди - но въпреки това, би било нечестно условията да бъдат променяни, а и това би създало условия за поредица от регистрации, направени само с цел манипулиране на резултата от гласуването. Затова правилата си остават непроменени, като само потребители, регистрирани до 00:00 часа на 1. август, ще имат право да гласуват в този конкурс. За останалите - не се притеснявайте, все пак това е едва първият ни конкурс, очакват ни още доста!

 

Предполагам, че и сами го знаете, но все пак да напомня - гласуването за собствения Ви модел не е позволено. Точките от гласуванията на всеки един потребител ще се разпределят по следния начин:

- Първо място: 4 точки

- Второ място: 2 точки

- Трето място: 1 точка

 

Гласуването ще приключи в 23:59 часа на 15. август, когато темата за пускане на гласове ще бъде заключена. Преброяването на гласовете и проверката на автентичността им ще се извърши в дните след 15. август, а победителите ще бъдат обявени най-късно до седмица след приключване на конкурса. В случай, че двама или повече потребители са с равен брой точки, предимство ще има този, който е пуснал своя модел на по-ранен етап от провеждане на конкурса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...