legohead Публикувано Септември 10, 2015 Share Публикувано Септември 10, 2015 Попаднах на това готово решение за улична лапма + интегрирано осветление LED, работещо на 5 волта (usb) за повече информация вижте тук: clonebrands_v1.5_p44.pdf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mitaka_jr Отговорено Септември 14, 2015 Share Отговорено Септември 14, 2015 Много е яка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 29, 2016 Автор Share Отговорено Януари 29, 2016 Записвам си тук линкове от Венци: http://m.aliexpress....2406585631.html http://m.aliexpress....2313457303.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Март 9, 2016 Share Отговорено Март 9, 2016 Много впечатляващо изглежда... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3dwarman Отговорено Март 9, 2016 Share Отговорено Март 9, 2016 Да това е и нашата идея за осветление на City макет. Чакаме само да дойдат частите от Лъгбълк и почваме да дупчим 100 броя лампи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Март 15, 2016 Share Отговорено Март 15, 2016 http://www.getbrixo.com/ а тези виждали ли сте ги без дупчене и кабели но пък сигурно ще струват бая Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Октомври 3, 2016 Share Отговорено Октомври 3, 2016 Ето какво поръчах : https://www.aliexpre...0608.0.0.BHBYF2 От възможностите избрах 12v, Warm white Цената излезе $ 9.77 x 3 lots = $ 29.31 + доставка US $ 3.56 = US $ 32.87. (1 lot = 100 pieces) От сметката ми дръпнаха 57.78 лв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 3, 2016 Автор Share Отговорено Октомври 3, 2016 Супер! Благодаря ти! Идеята е да надупчим стълбове за улични лампи тип fabuland и да ги "електрифицираме". Ще се радвам ако успеем да направим някаква бройка за края на ноември Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Октомври 3, 2016 Share Отговорено Октомври 3, 2016 300 броя не са ли доста ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 3, 2016 Автор Share Отговорено Октомври 3, 2016 Ще им намерим приложение, сигурен съм! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 29, 2016 Автор Share Отговорено Декември 29, 2016 Пробих този стълб с бургия 4.8 мм и работата заспа според мен. http://brickset.com/parts/6073345 Ето и резултата: Светодиода се провря без проблем през отвора. Стълба не е красив колкото fabuland, но в крайна сметка въпроса е да свършим работа. Последно добавям и LDD файл: led_street_lamp.lxf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DMitar Отговорено Декември 30, 2016 Share Отговорено Декември 30, 2016 Браво! п.с. Не пречи, който има желание да продължи с опитите за пробиване на другия стълб! Особено ако се намери търсения размер бургия или някакъв друг подходящ инструмент Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 30, 2016 Автор Share Отговорено Декември 30, 2016 Та въпроса е - ще номинираме ли този стълб за да поръчаме бройки от сегашния LugBulk? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Firestar Отговорено Декември 30, 2016 Share Отговорено Декември 30, 2016 Стълбовете са много тънички, аз имам машинка подобна на Dremel, бургиите му са с подходящ размер, но са прекалено къси, може би 1/3 от дължината на стълба. А относно лед светлинките има едни Firefly, прикрепям снимки. Иначе идеята да се закупят такива стълбове е много добра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 30, 2016 Автор Share Отговорено Декември 30, 2016 Със сигурност мога да кажа, че светодиодите с резистор, които поръчахме благодарение на mamun от AliExpress няма да стане да се проврат през Fabuland стълбовете. Проблема не е в инструментите, а в това че в основата си стълба не може да бъде пробит без да се прецака. Отделихме достатъчно време в опити, и дватата с другия Камен мислим че няма да стане - поне не с тези лампички които имаме в момента. За светлините показани от Firestar не знам нищо и ме заинтригуваха Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vladun Отговорено Януари 4, 2017 Share Отговорено Януари 4, 2017 Разпробих един стълб. Няма никакъв проблем, трябва само търпение и подходящ инструмент :-) Дремел не е подходящ - много са му високи оборотите. Трябва да се разпробива от към горната част, на възможно най-ниски обороти, за да не почне да се топи материала. Пробиват се няколко милимитра и се вади свредлото и се почиства от стружката. И така докато се пробие цялата дължина. Аз го пробих на 2 паса - първо с 2 мм, след това го разпробих с 2.5мм. С повече от 3 мм според мен няма да стане, стените не са достатъчно дебели и има вероятност да се пробие. Директен монтаж на тези светодиоди не е възможен, най-малкото заради резистора които е запоен на единия проводник, а и самите проводници са доста дебели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 4, 2017 Автор Share Отговорено Януари 4, 2017 Благодаря ти за положените усилия. Ето я сега и лошата новина, поради която няма да стане работата: Поръчали сме 300 бр. LED светодиоди с фабрично запоен кабел и резистор. Тъй като резистора прибавя към дебелината на жицата, е необходима дупка от поне 4 мм за да се провре през стълба. Това е физичести невъзможно без да се скапе стълба. ето и светодиодите за които става въпрос: Без значение от това ми е интересно от къде си поръчал твоите бургии с такава дължина? Благодаря предварително за отговора! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vladun Отговорено Януари 5, 2017 Share Отговорено Януари 5, 2017 Свредлата ги взех от Ташев-Галвинг, Намират се на Бистришко шосе. Но ги има и на други места - трабва да търсиш свредло за метал с дълга опашка ( DIN340). Според мен наличните светодиоди трябва да се ползват за други неща. Аз тия дни ще преправя за пробата 1 бройка. Мисля да разпробия долната част на стълба с по-голям диаметър и там сложа резистора. Остава само да реша проблема с проводниците. Трябва да са тънки за да може да минават между тухличките. P.S. Като свърша с експериментите ще ти там свредлата да си поиграеш :-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 5, 2017 Автор Share Отговорено Януари 5, 2017 Без да целя да споря с теб, споделям мнението си: Според мен е добре да и решим проблема с лампите като поръчаме нови части за тялото на стълбовете, с които да използваме светодиодите които вече имаме. Ако и когато намерим подходящо решение за Fabuland стълбовете тогава може да електрифицираме и тях. Струва ми се тежка задача да запояваме сами резистори и кабели към светодиоди, затова и решихме да поръчаме готови от AliExpress Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 5, 2017 Автор Share Отговорено Януари 5, 2017 P.S. още веднъж благодаря за информацията за свредлата - предадох на другия Камен, чиито инструменти ползвахме Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DMitar Отговорено Януари 6, 2017 Share Отговорено Януари 6, 2017 До колкото разбирам ще пробваме и с двата вида. Според мен това е ОК. Не мисля, че се получава неефективно ако сега поръчаме и от другите стълбове. Първите стълбове вече сме ги поръчали от ЛЪГ БЪЛК 2016 - ако стане, ще е чудесно, защото те изглеждат доста добре за улични лампи. Вторите стълбове: със сигурност ще станат, но същевременно са и достатъчно готини като части и ще могат да се ползват и за други неща. Така, че аз тук не виждам загуба при вече така стеклите се обстоятелства Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vladun Отговорено Януари 9, 2017 Share Отговорено Януари 9, 2017 Ето какво се получи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 9, 2017 Автор Share Отговорено Януари 9, 2017 Супер! Би ли споделил с какъв светодиод, кабел и резистор си направил горното? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vladun Отговорено Януари 9, 2017 Share Отговорено Януари 9, 2017 За сега съм ползвал светодиода и резистора от тези на Васко. Голяма мъка е да се преправи, много по-лесно е с нови светодиоди и резистори. Кабела които за сега ползвам е LiYY 6x0.22 като ползвам само 2 жила. Резистора е 1кОм, но може да се смени с 470 ома ако ще се ползва 5 волта захранване. Открих следните проблеми - светодиодите са много далече от warm white, направо са си обикновени жълти светодиоди. другото е, че са дифузни ( тоест не са прозрачни а са мътни и когато не светят не ми харесва как седят в лампата). Тази седмица ще взема други светодиоди и ще направя няколко лампи с различни за да видя кой вариант ще е най-добър като ефект. Също ще пробвам и по-тънък проводник. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 12, 2017 Автор Share Отговорено Януари 12, 2017 Благодаря за изчерпателната информация! Очаквам с нетърпение инфо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts