legohead Публикувано Октомври 28, 2015 Share Публикувано Октомври 28, 2015 Попаднах на новита в сайта на БНТ. Споделям я тук с вас ето и линк към статията, където можете да видите и видео клипа. http://bnt.bg/news/shou-i-razvlechenie/krisiya-hasan-i-ibrahim-stavat-lego-igrachki Образите на Крисия, Хасан и Ибрахим скоро ще бъдат пресъздадени под формата на лего-играчки. Автор на фигурките е 21-годишен швед, който останал впечатлен от представянето на българските таланти на “Евровизия”. Фигурките на Крисия, Хасан и Ибрахим са част от проекта “Евровизия с играчки”. Създателят му – Александро Дегерфилд също е пял на детската “Евровизия” – през 2004 година в Истанбул. Младежът запазва топли спомени от там и започва да прави възстановки на сцената, изработени от лего. Всяка година Дегерфелд, който е студент по дизайн, създава фигурки на най-запомнящите се участници в конкурса, а след това снима и кратки филми с конструктoра. За рекордния брой играчки, които е успял да продаде, младият дизайнер дори получава предложение за работа в Лего. Нашите малки таланти ще бъдат изобразени така, както изглеждаха на финала на конкурса. Крисия е с корона, а от двете й страни са виртуозните 11-годишни пианисти. Освен от България, Дегерфелд е вдъхновен и от представянето на Юлия Чедхамар от Швеция, както и групата “Пепърминтс” от Сан Марино. Скоро ще бъде готов и клипа с песента на Крисия, в изпълнение на нейната лего версия. Впечатлен съм най-вече, че новината е стигнала до бнт. Мислите ли, че ние можем да направим нещо подобно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3dwarman Отговорено Октомври 28, 2015 Share Отговорено Октомври 28, 2015 Аз съм си мислил за stop motion филмчета, но не и такива пресъздаващи реални събития. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 28, 2015 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2015 Eдното, заради което споделих новината е стоп-моушън филмчето. Другото обаче е направата на ЛЕГО фигурки по известни личности, в което мога да се опитам да измисля нещо атрактивно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts