legohead Публикувано Ноември 24, 2015 Share Публикувано Ноември 24, 2015 http://lego.gizmodo.com/how-the-intricate-process-of-injection-molding-creates-1744377410 Препоръчвам на всеки да изгледа видеото. На мен ми беше доста интересно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Ноември 25, 2015 Share Отговорено Ноември 25, 2015 Супер е. Интересно ми е, пробвали ли са да правят някои части и/или сегменти от части на 3D printer? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3dwarman Отговорено Ноември 25, 2015 Share Отговорено Ноември 25, 2015 Сигурно са се пробвали, но 3D принтирането е все още много бавен процес. С отливките могат да постигнат много по-голям обем на производството и най-вероятно по-добро качество. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Ноември 25, 2015 Автор Share Отговорено Ноември 25, 2015 знам за определени елемененти, съвместими с ЛЕГО, които се печатат с 3d принтер в ShapeWays. Някъде четох и ревюта на тях. Вече са достатъчно здрави за да могат да се използват заедно с лего. Но да, цената е доста висока Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Ноември 26, 2015 Share Отговорено Ноември 26, 2015 Друго нещо, над което се замислих вчера : - при магнитите и ключодържателите с минифигурки на ЛЕГО, пластмасата е по-тънка, както и различна като консистенция от нормалната (примерно тази на сет-минифигурки); това от метода на производство ли е, от матрицата, от самата пластмаста, или комбинация от 3-те? Как мислите? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Ноември 26, 2015 Автор Share Отговорено Ноември 26, 2015 доколкото знам ЛЕГО имат фабрики за части на поне 5 места: Дания, Унгария, Мексико, Китай, Чешка република. Вероятно различието в качеството на частите се дължи именно на това от кой завод са произведени. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts