Jump to content

July HP Promo

Schmendrick

Recommended Posts

Има ли някакъв начин човек да си вземе ЛЕГО промото за този месец чрез някой от клуба?

Знам че има някаква организация за когато някой ходи в чужбина или насам-натам, но явно не мога да виждам тези дискусии.

Ако някой може да помогне по някакъв начин, ще се радвам, мерси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Schmendrick написа:

Има ли някакъв начин човек да си вземе ЛЕГО промото за този месец чрез някой от клуба?

Знам че има някаква организация за когато някой ходи в чужбина или насам-натам, но явно не мога да виждам тези дискусии.

Ако някой може да помогне по някакъв начин, ще се радвам, мерси.

Кое разбираш под HP Промо ?

Ако имаш в предвид това :
image.png.9723c287973b76384d4f09c0850628b3.png

Не мисля, че някой ще даде един кош пари за HP сетове, за да го получи и после да не иска да си задържи и прпмото ;)

BTW Castle сета от миналия месец доста хора си го купиха от bricklink :

https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=40577-1&name=Hogwarts: Grand Staircase&category=[Harry Potter]#T=S&O={"iconly":0}

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто ако някой ще ходи в чужбина бих му дал пари да купи за 130 долара и да вземе и промо, не знам какви неща са възможни и каква е практиката , затова и питам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че не можеш да ги виждаш, просто тези дискусии стават на живо като се съберем. Някой се хвали, че ще ходи някъде и това което се носи са предимно чаши с части, или нещо дребно, което би се събрало в багажа. В твоят случай, един път сет/сетове за 130$ + още един бонус, си е бая допълнително място в на някой багажа :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 19 часа, Schmendrick написа:

Просто ако някой ще ходи в чужбина бих му дал пари да купи за 130 долара и да вземе и промо, не знам какви неща са възможни и каква е практиката , затова и питам.

Както @mamun каза от Bricklink ще ти е по оферта. Примерно този май е оферта, уж не трябва да има доставка: https://store.bricklink.com/Bricks4Europe?itemID=304635644#/shop

Или отвори обща или го дърпай докато е на тази цена, че после може да стане доста повече или да свърши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не се разбираме май.

Не 90 лв ами и 5 лв не съм склонен да дам за сет, който човек може да вземе без пари. :D Искам да го ползвам, не да го сложа в мазето да отлежава.

Изненадан съм, че няма практика в клуба, ако примерно аз отивам утре до Германия, няма да пусна една тема във форума и ако някой иска да му купя нещо, да ми пише. Звучи ми много елементарна организация. За нещо такова питах дали се прави измежду членовете.

Anyway, благодаря за отговорите. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Schmendrick написа:

Не 90 лв ами и 5 лв не съм склонен да дам за сет, който човек може да вземе без пари. :D Искам да го ползвам, не да го сложа в мазето да отлежава.

Изненадан съм, че няма практика в клуба, ако примерно аз отивам утре до Германия, няма да пусна една тема във форума и ако някой иска да му купя нещо, да ми пише. Звучи ми много елементарна организация. За нещо такова питах дали се прави измежду членовете.

Anyway, благодаря за отговорите. :)

Те те задължават да изхарчиш 130евра да ти даде някакъв сет. Аз бих си го взел на вторичен пазар без да трябва да взимам нещо друго, ако имам всичко от серията, защото трябва да бъде от HP серията за да ти го дадат за какво да давам едни пари още за този сет. Вместо 130евра ще дам 90лв и ще взема само него. Като няма официален или сертифициран магазин се спасява всеки както може. 

Не виждам проблем в това да го вземеш от bricklink и да го ползваш вместо да стои в мазето. 

Относно ходенето и "елементарната организация" според теб толкова ли често хората ходят до Германия или някъде с магазини ей така за кеф и с много свободно място за сетове ? До момента не съм сигурен, че някой е ходил с кола и да каже казвайте какво искате и да пълни колата. По скоро чаша-две и полибегове в багажите и това е. Представи си ти утре отиваш със самолет и 10 човека ти казват искам по един средно голям сет, как ще ги вземеш ? :)

Полибеговете, които са от промоции и списания си ги взимаме отново през Bricklink, защото сме третия свят. Какво да се прави, това е положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би глупав въпрос, но като не съм в час: гледам в интернет че в някакъв мол в центъра на Белград има Лего магазин. Това официален LEGO Store ли е, защото прилича на такъв?

Ако отговорът е да, не е особен проблем да се отиде с кола до там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Nikola Bathory написа:

Може би глупав въпрос, но като не съм в час: гледам в интернет че в някакъв мол в центъра на Белград има Лего магазин. Това официален LEGO Store ли е, защото прилича на такъв?

Ако отговорът е да, не е особен проблем да се отиде с кола до там.

Магазинът е сертифициран - https://www.lego.com/en-us/stores/directory

При сертифицираните мисля, че не винаги имат промоциите, които са в официалните магазини. Пускат ги с някакво забавяне. Примерно магазина в Солун бях им писал и промоцията, която предлагаха тогава беше елените с шейната на Дядо Коледа/Мраз, който излезе декември или януари. След това пуснаха някакви полибегове и бяха обявили на фейсбук страница си, но не всички имат такива за да се следи какво предлагат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднъж ми е хрумвало да пренеса сет в багаж (личен) и така го намачках че не бих го причинил на никого никога :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че добих представа за действителността.

Иначе да-ако имам път до Германия, не ми е проблем да хвърля 20 сета в багажника и да помогна на някого, не е като да ги нося на ръце. :D За жалост тези дни нямам такъв "път".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Schmendrick написа:

Изненадан съм, че няма практика в клуба, ако примерно аз отивам утре до Германия, няма да пусна една тема във форума и ако някой иска да му купя нещо, да ми пише. Звучи ми много елементарна организация.

Скоро пътувал ли си със самолет и гледал ли си цените за допълнителен багаж ? Опитай да си представиш колко биха били като размер сетове за 130+ евра + промосета. А какво става ако 2-3ма човека искат нещо ? Ако приготвиш 60-70 евра, за да платиш на човека Х допълнителен курфар, не мисля, че някой ще има против.
На Балканите няма официален лего магазин, до който да стигнеш с кола за нормално време. В Гърция, Сърбия и Румъния са сертифицирани магазините. Какви промоции предлагат в тях,  нямам си и идея.
Аз ходих преди месец във Виена, където има 2 официални магазина. На никой от клуба даже и не му хрумна да ми поръча да му донеса сет. Взех няколко чаши и то чак, след като закръглихме багажа и 5-6 полибага, които отидоха в на жената чантата.
И пак треперих на летището да не се заядат че раницата ми в разтеглено положение е над допустимия размер. Имаше сетове по които ми изтекоха очите, но не си ги взех защото да платя допълнителен багаж - не си заслужава.
Когато преди 2 месеца @Duh5 беше в Билунд и  бях ужасно гузен, че го изтормозих да ми донесе архитектурата Blilund Airport, която се купува единствено и само на това летище и то след преминаването на контрола. Бях готов да си платя още един малък ръчен багаж, ако му направят проблем. За уникален сет от Lego House, даже и не си помислих да прося.
Това дали ще го ползваш или ще си го държиш в мазето или на тавана си е лично твое решение и не променя никой от по-горните факти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За самолет не става дума изобщо. Там разходите са големи, разбира се.

Говорех за който прави такива пътувания често с кола, но явно такива хора няма сред нас - това реално беше и единственото което исках да попитам чрез създаването на тази тема - дали има.

Отново - благодаря на всички за отговорите и разясненията. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз изобщо не знаех за тези сертифицирани магазини. Очевидно са почти като LEGO Store, но не съвсем. Изглежда такъв тип е бил онзи магазин, в който бях по-рано тази година в Будапеща.

Прави ми неприятно впечатление, че има сертифицирани магазини в Сърбия и Румъния, но не и в България.

На този линк: https://www.lego.com/en-us/stores/directory  няма Гърция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук го има :)

image.thumb.png.7c5971e1480bbceeb55325e8660556e4.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Nikola Bathory написа:

Аз изобщо не знаех за тези сертифицирани магазини. Очевидно са почти като LEGO Store, но не съвсем.

Аз съм бил в 3-4 такива (Букурещ, Солун, Белград, Загреб) и това което съм установил като разлики е, че цените са  една идея над тези в официалните (5-10%),
както и че стените с части в някои са на килограм, а не на чаша. Иначе изглеждат 1:1 с официалните. Явно има някаква обща визия, която трябва да спазват

А иначе идеята на @Schmendrick за багажник пълен с Lego е супер, но ако ще се прави от сертифицираните магазини в региона, то Сърбия е най-лошия вариант, защото са извън ЕС и на границата някой може да се заяде. А и все пак Солун е на 100 километра по-близо от Белград. Може да се комбинира и с море в Гръчко ;)

P.S. И като сме на тази тема, в Истанбул има Legoland Discovery Center, a по мой мътен спомен, Lego си върнаха притежанието на Legoland бранда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Август, някой да ходи на море в Гърция ? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Stormfury написа:

Август, някой да ходи на море в Гърция ? :D

Началото на септември, но Солун ми се пада малко у лево (140 км)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих препоръчал, при наличие на приятели, живеещи в чужбина, в страна където може да се поръча от Лего-магазин, просто да поръчаш до тях и те да ти ги изпратят по куриер. Аз така си взех навремето много неща, които не стигаха до БГ по една или друга причина. Всички останали варианти - молби за куфарно пренасяне, чакане на определено пътуване и прочие, водят поне при мен до изпускане на желания сет.

Също така, ако се замислим по-в перспектива, би било много добре вместо да се активизираме при наличие на даден промо сет или комплект, или части..., да проведем една целенасочена и аргументирана кампания в LAN, която съм сигурен че Камен и Оги биха могли да защитят, за отваряне на Лего-магазин в БГ. Ще стане ли? Не знам. Но няма причина да не се хвърлят усилия в тази посока.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LEGO-Harry-Potter-Hogwarts-Grand-Staircase-40577-Sold-Out.jpg

Цитат

A few days after the LEGO Harry Potter Hogwarts: Grand Staircase (40577) went live on the LEGO Shop, it now seems to be sold out online in North America. That was pretty quick considering the purchase threshold was at $130 to get it and was gone in less than four days when the promotion was supposed to run until July 31. LEGO Brand Stores may still have them so I suggest calling your local store to see if they have any. It’s funny because my review copy is still in the mail to be delivered so the review will totally be outdated. The only promotion left is the LEGO Harry Potter Build Your Own Hogwarts Castle (30435) polybag with HP purchases of $40.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове