3dwarman Публикувано Януари 24, 2016 Share Публикувано Януари 24, 2016 Време е за първото ми ревю за тази година и както заглавието подсказва този път ще говорим за Техник. Запознайте се с 42028 - Булдозер. Кутията: Кутията е с почти квадратна форма и беше пълна до горе с Лего. Типично за Техник на кутиите отпред ще видите голяма снимка на модела, а в долния ъгъл малка картинка показваща функциите му. Отзад е показан алтернативния модел, който в случая е машина за копаене на окопи. Какво има в кутията: В кутията ще намерите пет неномерирани пликчета с части, четири книжки с инструкции за сглобяване и малък лист със стикери. Добро впечатление прави фактът, че са налични и инструкции за сглобяване на алтернативния модел, а не трябва да се свалят от интернет. Нови и уникални части: Както в повечето Техник сетове, и тук няма нови или уникални части. Интерес биха предизвикали веригите, от които винаги трябват повече, и наличието на диференциал. Всъщност това е най-евтиния сет, от който можете да се сдобиете с последната версия на Лего диференциала. Булдозерът: Самия булдозер е прилично голям и приятен за игра. Отпред има голямо гребло за избутване на земни маси, а в задната част е монтирано приспособление за раздробяване на почва и камъни. Мотора е открит и се вижда как се местят буталата, когато булдозера се движи напред или назад. Благодарение на наличието на диференциал буталата се движат дори когато само едната верига се върти. Управлението на греблото става чрез въртене на "комина", който се намира в предната част, а набраздяващия механизъм се спуска и вдига като се завърта хоризонталното зъбно колело в задния край. Греблото работи много добре, но за задния механизъм имам някой забележки, тъй като движението не е достатъчно плавно. На външен вид много ми допада ъгъла на предния капак, както и решетката на двигателя. Всъщност като цяло модела много ми харесва като единствената ми забележка по формата му е наличието на светлини на цилиндрите, които вдигат и свалят греблото. Има булдозери с такива светлини, но тук са направени много простичко и стоят не на място. Плюсове: - Наличието на диференциал и открит мотор. - Голямо и реалистично гребло. - Сравнително рядко виждаме булдозери от Лего. Минуси: - Не добро движение на задния механизъм. - Леко хлабави вериги. - Веригите не се движат по гладки повърхности. Заключение: Интересен сет с прилично разнообразие от части. В момента може да се намери в България на цена от около 90 лева. За парите си получавате 617 части, което е една добра бройка за тази сума, но 62 от тези части са веригите. Ако като мен си падате по верижни машини или пък ви трябват жълти техник части това е един много добър сет. Още снимки може да намерите тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 27, 2016 Share Отговорено Януари 27, 2016 Чудесно ревю! Достатъчно информативно, без да става скучно за четене. Снимките ти са супер! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts