Jump to content

Търся: Помощ с преглеждане на сетове /платена работа, гъвкаво време/

Vik'sBrix

Recommended Posts

Здравейте!

Казвам се Виктор от Vik's Brix  ( store.bricklink.com/Viks.Brix ). Интересувам се от и продавам сетове / минифигури от лицензираните серии Star Wars, Lord of the Rings и Indiana Jones основно (понякога и други серии, но рядко), като специализирам в използвани / втора ръка / колекционерски / винтидж / излезли от производство неща. Целта ми с магазина е да давам втори живот на нежеланите колекции :)

Търся си помощ с преглеждане на сетове и описване на липсващи части, срещу заплащане. Заплащането е 5лв/сет от 1000 части - реалистично, това излиза между 2 и 5лв/час, в зависимост от вашата бързина, колко голям е сета и колко разглобен пристигне.
- Търся някой от София (Пловдив също е възможност). 
- Гъвкаво работно време - преглеждате сетовете, когато имате възможност и свободно време. Все пак, нужна е някаква минимална ангажираност от поне 5-10 часа на седмица
- Колкото повече можете/искате да преглеждате, толкова по-добре. Не винаги има сетове за преглеждане, но през почти цялото време има работа за вършене :D  
- Подходящо е и за студенти / ученици (след одобрение от родители!) или хора, които имат нужда от успокояващо хоби или допълнителен приход

Допълнителни бонуси:
- 10% отстъпка от всичко в магазина и възможност за запазване на сетове, преди да бъдат публикувани
- Възможност за купуване на текущи нови лего сетове на преференциални цени (20-30% намаление от пазарна цена)
- Възможност за поръчка на части няколко пъти годишно, при избор от 20-30 Европейски Бриклинк магазина всеки път, без разходи за доставка

Не е нужен предишен опит, но предимство ще имат хората с :
- Основно познание на Бриклинк платформата
- Основно познание на Google Docs
- Познаване на различните видове части и техните вариации
- Опит в колекционирането (Основно Star Wars - но и всякакви други серии - там съм доста 'бос' и бих се радвал се науча)

Ако се интересувате, може да коментирате отдолу, да ми пишете на лично във форума или (за предпочитане) да ми пратите мейл на viksbrix@gmail.com . Моля, изпратете ми ваш телефон за контакт, CV (ако имате такова) или поне вашата възраст/местоживеене и снимка на вашата колекция с вас в снимката! 
Никога не е късно да ми пишете (дори темата да ви се струва стара) - винаги търся помощ, не сте изпуснали възможност!

П.П.
Става въпрос за дългосрочен ангажиент и партньорство, ако се сработим. До тук са се пробвали 5 души да ми помагат, като само 2 от тях продължават да го правят. Звучи готино и според мен е - но си е работа, отнема време и не е подходяща за всеки. 

П.П.П.
Моля, ако обявата не е подходяща за форума - пишете/коментирайте, за да я премахна! 

Редактирано от Vik'sBrix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звучи интересно, особенно допълнителните бонуси. Може ли повече подробности по тях.

Преди 1 час, Vik'sBrix написа:

CV (ако имате такова) или поне вашата възраст/местоживеене и снимка на вашата колекция с вас в снимката! 

:D:D:D Това пък защо?!!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам въпрос как ще протича тази работа? Срещаме се предаваш ми сетовете преглеждам ги и къде отбелязвам какво липсва? Цялата процедура подробно. Преди се занимавах с нещо подобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е обявата и точно тук й е мястото!

За жалост нямам много свободно време, иначе ровенето и преглеждането на сетове поне на мен ми доставя много голямо удолствие :)

Преди 4 часа, Vik'sBrix написа:

и снимка на вашата колекция с вас в снимката! 

Това за някои от нас, би представлявало много голям проблем :D Примерно на мен колекцията ми седи надлежно разглобена и прибрана, за да не събира прах, и за една снимка не бих я извадил :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, COBATA написа:

@COBATA - разяснявам отдолу! :)

1. Отстъпката от 10% мисля, че е ясно :)
2. "Възможност за купуване на текущи нови лего сетове на преференциални цени (20-30% намаление от пазарна цена)"
Следя сетове в цяла Европа и често попадам на добри намаления. Мога да следя специално за сетовете, които търсите, освен тези, които купувам за себе си / за продажба.

3. "Възможност за поръчка на части няколко пъти годишно, при избор от 20-30 Европейски Бриклинк магазина всеки път, без разходи за доставка"
След като сетовете се прегледат за липси, поръчвам липсите от Европейски Бриклинк магазини (обикновено са между 20 и 30). Като финализирам поръчката, изпращам списък с магазините, от които ще купувам и можете да добавите към поръчката части, които ви трябват от тези магазини. Нещо, като общите поръчки, които се организират, но от 20-30 магазина, а не само от 1. 

4. "CV (ако имате такова) или поне вашата възраст/местоживеене и снимка на вашата колекция с вас в снимката! "
а) Логистиката за предаване / взимане ми е важна, тъй като времето ми е ужасно кът
б) СВ или друго инфо, за да мога да знам с кого разговарям и да имам някакъв бекграунд. 
в) Снимката на колекцията е за да знам, че човека е леджит колекционер B) (това е в рамките на шегата, разбира се - както и снимката не е задължителна, ако не се чувства някой комфортно или няма възможност)

@mrcastle - това по принцип го обяснявам на лично, при интерес, но може и някой друг да се чуди, затова поствам тук:

5. Срещаме се > оставям ти нещата> ти ги преглеждаш вкъщи> пишем си вайбър/уатсап ако имаш въпроси > описваш в Google Sheets сетовете (реален скрийншот отдолу) и техните липси > отделяш пожълтели / повредени части и отбелязваш кои части със стикери не са приемливи (наранени/криви)> предаваш ми нещата обратно > ОБЩИЯ брой части на прегледаните комплекти се сумира и се дели на 1000, като закръглям нагоре до 1000 (няма значение колко липсват в сета, плащам за пълния брой на частите в сета) > умножаваш по 5лв > ?????? > profit

Надявам се е достатъчно подробно :D Разбира се, има много важни идребни детайли, които се обсъждат на живо :) В повечето случаи, ученето / напасването става с грешки. 
image.png.3c33efb6e127c91d70e79108a0fb40b3.png

Редактирано от Vik'sBrix
пояснение
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Stormfury написа:

Супер е обявата и точно тук й е мястото!

За жалост нямам много свободно време, иначе ровенето и преглеждането на сетове поне на мен ми доставя много голямо удолствие :)

Това за някои от нас, би представлявало много голям проблем :D Примерно на мен колекцията ми седи надлежно разглобена и прибрана, за да не събира прах, и за една снимка не бих я извадил :) 

Радвам се, че е на място - не бях сигурен, честно казано. На мен ми действа по същия начин. Правя го по доста часове седмично, но покрай работа 9-5, ангажименти и административни неща не смогвам и имам нужда от колкото помощ мога да намеря. :) 

Редактирано от Vik'sBrix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам няколко въпроса по този списък, който се попълва. По принцип фигурите са части те влизат ли към списъка с части или са отделно. Или се записват и като части и като фигури. Предпочитам втория вариант проверка по инструкции е неудобно да отсееш двете отделно. Второ ако липсва част от фигура как ще го отбележа ако приемем, че фигурите се броят отделно. Трето какво е п. части. Линк за липси предполагам ти си попълваш. Не трябва ли да има колони пожълтели и тн, за които спомена. Като цяло изглежда добре стига да обясниш как се работи с този документ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 2.09.2022 г. at 19:52, mrcastle написа:

Имам няколко въпроса по този списък, който се попълва. По принцип фигурите са части те влизат ли към списъка с части или са отделно. Или се записват и като части и като фигури. Предпочитам втория вариант проверка по инструкции е неудобно да отсееш двете отделно. Второ ако липсва част от фигура как ще го отбележа ако приемем, че фигурите се броят отделно. Трето какво е п. части. Линк за липси предполагам ти си попълваш. Не трябва ли да има колони пожълтели и тн, за които спомена. Като цяло изглежда добре стига да обясниш как се работи с този документ.

Ако имаш интерес, пиши ми мейл и мога да ти отговоря на всичките тези въпроси на живо, като ти донеса първа пробна партида (която също ще бъде заплатена). Важно е да  се сработим, пък тези и други въпроси се изглаждат бързо. :) Надявам се да пишеш с данни за контакт (мисля, че не ти запазих номера, когато се срещнахме) :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 3.09.2022 г. at 19:01, COBATA написа:

@Vik'sBrix Може да го коментираме по подробно на следващата среща.

@COBATA - може и по-рано, защото не съм сигурен дали ще мога да присъствам на следващата. Драсни един мейл с контакти/телефон, да се чуем!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 9 months later...

ИНФЛАЦИЯ! Вдигнах аплащането за преглеждане на сетове от 5 на 8лв/ 1000части. Активно търся помощ и с други неща, както и  помощ в самия магазин (на място в Лозенец). Така че... ако си търсите гъвкава и ненапрягаща почасова работа с ЛЕГО, пишете (дори и да видите това в бъдеще)! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 year later...

/bump Още актуално! 
Търсим си и помощ със описване/сортиране на части в София и Пловдив, освен сетове :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове