Vik'sBrix Публикувано Септември 2, 2022 Share Публикувано Септември 2, 2022 (Редактирано) Здравейте! Казвам се Виктор от Vik's Brix ( store.bricklink.com/Viks.Brix ). Интересувам се от и продавам сетове / минифигури от лицензираните серии Star Wars, Lord of the Rings и Indiana Jones основно (понякога и други серии, но рядко), като специализирам в използвани / втора ръка / колекционерски / винтидж / излезли от производство неща. Целта ми с магазина е да давам втори живот на нежеланите колекции Търся си помощ с преглеждане на сетове и описване на липсващи части, срещу заплащане. Заплащането е 5лв/сет от 1000 части - реалистично, това излиза между 2 и 5лв/час, в зависимост от вашата бързина, колко голям е сета и колко разглобен пристигне. - Търся някой от София (Пловдив също е възможност). - Гъвкаво работно време - преглеждате сетовете, когато имате възможност и свободно време. Все пак, нужна е някаква минимална ангажираност от поне 5-10 часа на седмица - Колкото повече можете/искате да преглеждате, толкова по-добре. Не винаги има сетове за преглеждане, но през почти цялото време има работа за вършене - Подходящо е и за студенти / ученици (след одобрение от родители!) или хора, които имат нужда от успокояващо хоби или допълнителен приход Допълнителни бонуси: - 10% отстъпка от всичко в магазина и възможност за запазване на сетове, преди да бъдат публикувани - Възможност за купуване на текущи нови лего сетове на преференциални цени (20-30% намаление от пазарна цена) - Възможност за поръчка на части няколко пъти годишно, при избор от 20-30 Европейски Бриклинк магазина всеки път, без разходи за доставка Не е нужен предишен опит, но предимство ще имат хората с : - Основно познание на Бриклинк платформата - Основно познание на Google Docs - Познаване на различните видове части и техните вариации - Опит в колекционирането (Основно Star Wars - но и всякакви други серии - там съм доста 'бос' и бих се радвал се науча) Ако се интересувате, може да коментирате отдолу, да ми пишете на лично във форума или (за предпочитане) да ми пратите мейл на viksbrix@gmail.com . Моля, изпратете ми ваш телефон за контакт, CV (ако имате такова) или поне вашата възраст/местоживеене и снимка на вашата колекция с вас в снимката! Никога не е късно да ми пишете (дори темата да ви се струва стара) - винаги търся помощ, не сте изпуснали възможност! П.П. Става въпрос за дългосрочен ангажиент и партньорство, ако се сработим. До тук са се пробвали 5 души да ми помагат, като само 2 от тях продължават да го правят. Звучи готино и според мен е - но си е работа, отнема време и не е подходяща за всеки. П.П.П. Моля, ако обявата не е подходяща за форума - пишете/коментирайте, за да я премахна! Редактирано Септември 9, 2022 от Vik'sBrix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
COBATA Отговорено Септември 2, 2022 Share Отговорено Септември 2, 2022 Звучи интересно, особенно допълнителните бонуси. Може ли повече подробности по тях. Преди 1 час, Vik'sBrix написа: CV (ако имате такова) или поне вашата възраст/местоживеене и снимка на вашата колекция с вас в снимката! Това пък защо?!!? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Септември 2, 2022 Share Отговорено Септември 2, 2022 Аз имам въпрос как ще протича тази работа? Срещаме се предаваш ми сетовете преглеждам ги и къде отбелязвам какво липсва? Цялата процедура подробно. Преди се занимавах с нещо подобно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Септември 2, 2022 Share Отговорено Септември 2, 2022 Супер е обявата и точно тук й е мястото! За жалост нямам много свободно време, иначе ровенето и преглеждането на сетове поне на мен ми доставя много голямо удолствие Преди 4 часа, Vik'sBrix написа: и снимка на вашата колекция с вас в снимката! Това за някои от нас, би представлявало много голям проблем Примерно на мен колекцията ми седи надлежно разглобена и прибрана, за да не събира прах, и за една снимка не бих я извадил Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vik'sBrix Отговорено Септември 2, 2022 Автор Share Отговорено Септември 2, 2022 (Редактирано) Преди 3 часа, COBATA написа: @COBATA - разяснявам отдолу! 1. Отстъпката от 10% мисля, че е ясно 2. "Възможност за купуване на текущи нови лего сетове на преференциални цени (20-30% намаление от пазарна цена)" Следя сетове в цяла Европа и често попадам на добри намаления. Мога да следя специално за сетовете, които търсите, освен тези, които купувам за себе си / за продажба. 3. "Възможност за поръчка на части няколко пъти годишно, при избор от 20-30 Европейски Бриклинк магазина всеки път, без разходи за доставка" След като сетовете се прегледат за липси, поръчвам липсите от Европейски Бриклинк магазини (обикновено са между 20 и 30). Като финализирам поръчката, изпращам списък с магазините, от които ще купувам и можете да добавите към поръчката части, които ви трябват от тези магазини. Нещо, като общите поръчки, които се организират, но от 20-30 магазина, а не само от 1. 4. "CV (ако имате такова) или поне вашата възраст/местоживеене и снимка на вашата колекция с вас в снимката! " а) Логистиката за предаване / взимане ми е важна, тъй като времето ми е ужасно кът б) СВ или друго инфо, за да мога да знам с кого разговарям и да имам някакъв бекграунд. в) Снимката на колекцията е за да знам, че човека е леджит колекционер (това е в рамките на шегата, разбира се - както и снимката не е задължителна, ако не се чувства някой комфортно или няма възможност) @mrcastle - това по принцип го обяснявам на лично, при интерес, но може и някой друг да се чуди, затова поствам тук: 5. Срещаме се > оставям ти нещата> ти ги преглеждаш вкъщи> пишем си вайбър/уатсап ако имаш въпроси > описваш в Google Sheets сетовете (реален скрийншот отдолу) и техните липси > отделяш пожълтели / повредени части и отбелязваш кои части със стикери не са приемливи (наранени/криви)> предаваш ми нещата обратно > ОБЩИЯ брой части на прегледаните комплекти се сумира и се дели на 1000, като закръглям нагоре до 1000 (няма значение колко липсват в сета, плащам за пълния брой на частите в сета) > умножаваш по 5лв > ?????? > profit Надявам се е достатъчно подробно Разбира се, има много важни идребни детайли, които се обсъждат на живо В повечето случаи, ученето / напасването става с грешки. Редактирано Септември 2, 2022 от Vik'sBrix пояснение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vik'sBrix Отговорено Септември 2, 2022 Автор Share Отговорено Септември 2, 2022 (Редактирано) Преди 1 час, Stormfury написа: Супер е обявата и точно тук й е мястото! За жалост нямам много свободно време, иначе ровенето и преглеждането на сетове поне на мен ми доставя много голямо удолствие Това за някои от нас, би представлявало много голям проблем Примерно на мен колекцията ми седи надлежно разглобена и прибрана, за да не събира прах, и за една снимка не бих я извадил Радвам се, че е на място - не бях сигурен, честно казано. На мен ми действа по същия начин. Правя го по доста часове седмично, но покрай работа 9-5, ангажименти и административни неща не смогвам и имам нужда от колкото помощ мога да намеря. Редактирано Септември 2, 2022 от Vik'sBrix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Септември 2, 2022 Share Отговорено Септември 2, 2022 Имам няколко въпроса по този списък, който се попълва. По принцип фигурите са части те влизат ли към списъка с части или са отделно. Или се записват и като части и като фигури. Предпочитам втория вариант проверка по инструкции е неудобно да отсееш двете отделно. Второ ако липсва част от фигура как ще го отбележа ако приемем, че фигурите се броят отделно. Трето какво е п. части. Линк за липси предполагам ти си попълваш. Не трябва ли да има колони пожълтели и тн, за които спомена. Като цяло изглежда добре стига да обясниш как се работи с този документ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
COBATA Отговорено Септември 3, 2022 Share Отговорено Септември 3, 2022 @Vik'sBrix Може да го коментираме по подробно на следващата среща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vik'sBrix Отговорено Септември 6, 2022 Автор Share Отговорено Септември 6, 2022 На 2.09.2022 г. at 19:52, mrcastle написа: Имам няколко въпроса по този списък, който се попълва. По принцип фигурите са части те влизат ли към списъка с части или са отделно. Или се записват и като части и като фигури. Предпочитам втория вариант проверка по инструкции е неудобно да отсееш двете отделно. Второ ако липсва част от фигура как ще го отбележа ако приемем, че фигурите се броят отделно. Трето какво е п. части. Линк за липси предполагам ти си попълваш. Не трябва ли да има колони пожълтели и тн, за които спомена. Като цяло изглежда добре стига да обясниш как се работи с този документ. Ако имаш интерес, пиши ми мейл и мога да ти отговоря на всичките тези въпроси на живо, като ти донеса първа пробна партида (която също ще бъде заплатена). Важно е да се сработим, пък тези и други въпроси се изглаждат бързо. Надявам се да пишеш с данни за контакт (мисля, че не ти запазих номера, когато се срещнахме) :/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vik'sBrix Отговорено Септември 6, 2022 Автор Share Отговорено Септември 6, 2022 На 3.09.2022 г. at 19:01, COBATA написа: @Vik'sBrix Може да го коментираме по подробно на следващата среща. @COBATA - може и по-рано, защото не съм сигурен дали ще мога да присъствам на следващата. Драсни един мейл с контакти/телефон, да се чуем! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vik'sBrix Отговорено Юни 9, 2023 Автор Share Отговорено Юни 9, 2023 ИНФЛАЦИЯ! Вдигнах аплащането за преглеждане на сетове от 5 на 8лв/ 1000части. Активно търся помощ и с други неща, както и помощ в самия магазин (на място в Лозенец). Така че... ако си търсите гъвкава и ненапрягаща почасова работа с ЛЕГО, пишете (дори и да видите това в бъдеще)! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vik'sBrix Отговорено Юни 19, 2024 Автор Share Отговорено Юни 19, 2024 /bump Още актуално! Търсим си и помощ със описване/сортиране на части в София и Пловдив, освен сетове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts