Jump to content

Изложение "Магичен свят" в Мега Мол София

Duh5

Recommended Posts

Между 3.Септември и 11. Септември 2022 година може да се насладите на официални и авторски Lego модели в Мега Мол (Люлин, София).

над 200 модела в 13+ теми и категории ви очакват в 6 отделни макета на ниво 0 на мола.

Както обикновено страхотните членове на клуба стояха до ранни зори в петък/събота за да подредят всичко навреме за откриването. Ето малко снимки от нощта.

07E1E68B-5483-4DEB-9DD9-BF65E40046CD.jpg

884FA062-7B0C-474D-9099-1F1740955E4F.jpg

7715730F-9B01-4A9F-9559-C53866140EEB.jpg

1662172750886.JPEG

1662172751279.JPEG

1662172786686.JPEG

1662172941771.JPEG

1662172941852.JPEG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес ходих до мола да видя как сте ги подредили и бях приятно очарован. Заснех и малко видео за канала (питах Бинев предварително), не знам дали е от полза на клуба да го постна някъде, затова го линквам тук, ако е нужно да бъде препратено където трябва.

Чакам да се видим на 11ти!

Редактирано от Schmendrick
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С дъщеря ми днес бяхме в мола и разгледахме изложението. Впечатлен съм. Имаше много деца, разпалено обясняващи на родителите си, как искат това, и това, и това……….!

Вероятно повечето знаят, че съм фен на Касъл, та за това искам специално да поздравя колегата построил ЗАМЪКА. Невероятен МОК :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, gogo29 написа:

Вероятно повечето знаят, че съм фен на Касъл, та за това искам специално да поздравя колегата построил ЗАМЪКА. Невероятен МОК :)

@bubacca e твоя човек :) Аплодисментите са за него !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, gogo29 написа:

поздравя колегата построил ЗАМЪКА. Невероятен МОК :)

Кой от двата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е да се популяризира хобито, нека да има повече изложения :)

На предишни изложения имаше повече модели, но пък тук имаше доста MOC-ове. Аз лично бих се радвал да има възможност човек да може да си поиграе с някой от моделите или да се видят в действие в някои от дните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да на това изложение заложихме на повече MOC-ове свързани с тематиката на изложението.

Да и аз бих искал да имам повече време да "пипна" някои от моделите, но едно изложение от този тип не е подходящо място за това. Практически има доста проблеми и опасности за да направим нещо подобно.

Много по-добре е да направим някой път специална среща, може би в нашия склад, на която да донесем определени модели, към които има интерес и да си поиграем с тях. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз може да донеса целия friends опакован в прозрачно фолио сет по сет и да оставим Сашо и Лъчо да си припомнят колко приятно са си изкарали първия път да ги разопаковат и излагат:)

• Харесвам 2
  • Хахаха 3
  • Тъжен 1
  • Ехааааа 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, Duh5 написа:

Аз може да донеса целия friends опакован в прозрачно фолио сет по сет и да оставим Сашо и Лъчо да си припомнят колко приятно са си изкарали първия път да ги разопаковат и излагат:)

Беше им много яко, даже май обмислят дали да не почнат да си купуват и те Friends да си имат да се забавляват :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше много хубаво :) Огромният замък беше зашеметяващ! Нинджаго сетовете също ме впечатлиха, пиратските също. Всичко изложено беше много хубаво и стилно направено. Сина ми веднага се лепна за една червена кола и каза че иска да я купим :D

..а дали е възможно при евентуални следващи подобни събития да се покажат и разни снимки..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

привет @Toy.story.Yana този път хич не ни се получи със снимките, защото обикновено най добре се снима преди да сложим огражденията и след като ги махнем. И двата пъти обаче бяхме в остър цайтнот и честно казано само с телефони каквото сме снимали + каквото от самия Мега Мол качиха из фейса..

Няколко от нас са и фото-фенове и обикновено киснем със стативи, обаче наистина, ама наистина нямахме време този път много много..

А съобразно коя е била червената кола - може да е един МОК на @JoePsysky (който аз прибрах), може да прати снимки Joe:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Duh5 Може би @Toy.story.Yana имаше предвид, да се изложат фотографии на лего? Или поне аз така разбрах въпроса :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, @Stormfury ме е разбрал правилно :)Не се изразих правилно. Имах предвид фотографии на лего. Тип творчески, истории с минифигурки. Нещо такова имах предвид:

https://www.instagram.com/p/ChJkRZhoTYY/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://www.instagram.com/p/CiHil57LolY/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Понеже линка по-горе май иска регистрация в Инстаграм слагам още един. Тук не би трябвало да иска регистрация за да се види съдържанието

https://at.tumblr.com/toy-story-yana/in-search-of-the-lost-golden-horn-were-almost-at/i6q6gmg82h9v

Редактирано от Toy.story.Yana
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно:) Досега не сме показвали фотографии. Колегите от румънския LUG са показвали, включително наши неща: 

занапред може да мислим в тази посока, знам че Астро-фотографите направиха неотдавна нещо такова в Тех-парка (и не им беше лесно, но стана готино).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, за тях знам, но не можах да се включа миналия път защото изпуснах срока :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не виждам проблем да показваме и фотографии, но:

За да предложим на някое изложение да има фотографии, ще трябва да имаме ясна визия как точно би могло да се осъществи това. По какъв начин ще бъдат изложени, и каквото още може да изникне като въпроси :)

Също така когато примерно някой МОЛ иска да направим лего изложение, ние се съобразяваме и с техните желания.

Може в една отделна тема, да се помисли върху тази идея, да се дадът предложения как би могло да се осъществи, с какви "проблеми" бихме могли да се сблъскаме и т.н. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 5 months later...

Здравейте, видях че ще има ново изложение и исках да питам дали за следващото ще има опция за показване на фотографии. За сегашното е късно вече. Според мен би било интересно на хората да видят малките жълти човечета поставени в човешки ситуации. От скоро съм част от екипа на BrickCentral, който е RLOC и е насочен към Лего фотографията. Един от членовете е питал библиотеката в града си (Полша) дали може да изложи негови и наши снимки и те се съгласили. Казали са че има голям интерес както от децата, така и от татковците им :) Прикачих снимка как изглежда. После ще ги раздадат като награди към викторини и и ще направят щастливо някое дете. 

При нас варианта в библиотека не е добър, но по изложби защо не:)

На ясно съм че у нас Лего фотографията изобщо не е разпространена, но мисля че хората биха проявили интерес. Разбира се може и да не се правят фото изложби. Нали има възможност да се изпращат снимки към чужбински изложения

20230131_183439.jpg

Редактирано от Toy.story.Yana
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Toy.story.Yana Здравейте и от мен! Много благодарим, че пишете за пореден път по тази тема с фотографиите. Идеята ви е страхотна!  Ще обсъдим вътрешно как можем да процедираме за следващо наше събитие и ще се свържем с вас. Да изговорим заедно идеите и възможностите. Можете да оставите ваш email и телефон на лично съобщение. Най-рано ще се свържем с вас след предстоящото изложение в The Mall. Благодарим ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове