Jump to content

6932 Звезден пазител 200 (Stardefender 200) 1987 г.

legohead

Recommended Posts

Направих снимки на този класически Space сет. Модела е от далечната 1987, и е от серията Futuron.

Eто малко Bricset за модела.

med_gallery_1_18_112771.jpg

"Звезден Защитник 200" e един от най-големите космически кораби от серията Futuron. Моделът има доста необичайна форма. Първото нещо което се забелязва е огромното стъкло, което оформя кабината и двете отделящи се капсули. Това стъкло обикновено се използва при констукцията на космическите станции, и е интегрирано прилично добре в този модел. Както и доста други ранни космически модели, кабината на този кораб има пролуки. Доста хора коментират това като голям пропуск, тъй като е нереалистично изпълнение. За щастие, лесно може да бъде поправено с малко модификация.

med_gallery_1_18_116871.jpg

Освен астронавт, на борда на кораба е натоварен и планетарен роувър. С напредъка на технологията и изобретяването на леки сплави превозното средтво с лекота може да се разтовари само от един човек. Това със сигурност е добра новина за нашият малък космонавт!

med_gallery_1_18_60052.jpg

Капсулите имат самостоятелна задвижваща система, което предполага, че могат да осъществят самостоятелен полет, макар и ограничен. Освен да бъдат прикрепени към тялото на кораба, те могат да се съединят една за друга. Приземени, биха могли да се използват като планетарна станция по време на продължителни експедиции. В тях лесно може да се побере минифигурка, и малко багаж.

med_gallery_1_18_171296.jpg

Един съвет за всички бъдещи космонавти: винаги проверявайте дали не сте забравили важна екипировка преди полет! След като напуснете орбита би ви коствало ужастно много гориво за да се връщате за забравени вещи!

med_gallery_1_18_46347.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 years later...

Хубаво ревю и снимки!

А самият сет е доста по-добър от сегашните космически сетове на Лего.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси!

И аз съм с мнението, че модела е идеен, особено за времето си. Един от основните му проблеми на модела е, че има дупки по корпуса и пилотската кабина не е "херметически затворена". Видът му обаче много ми харесва, предвид ограничената палитра от видове части по това време.

За сравнение дали е по-добър не мога да определя, тъй като сегашните модели се правят по-скоро с цел да са атрактивни на днешната младеж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 5 years later...

Ей... този го имах, даже със сигурност по голямата част от частите му стоят още някъде тук...само дето са убити от игра :) мога да тествам да го сглобя пак

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, alek0 написа:

Ей... този го имах, даже със сигурност по голямата част от частите му стоят още някъде тук...само дето са убити от игра :) мога да тествам да го сглобя пак

хехе, интерсно. Набор ми е. :D Ако се направи космически дисплей ще е доста добра придобивката и интересна за някои посетители.;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, alek0 написа:

Виж сините стъкла, и черните рамки за тях дали са ти налични.

Ако да, то другите мисля че лесно ще си ги набавиш.

Ако го сглобиш може да направим яки снимки на 2 броя от кораба :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, OneOfAll написа:

хехе, интерсно. Набор ми е. :D Ако се направи космически дисплей ще е доста добра придобивката и интересна за някои посетители.;)

Преди години на Сердика Брикфест Наско беше направил дисплей Classic Space. Имаше доста години модели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И миналата година в музея @DeMonica изкара убийствени модели! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се прави някой ден пак такъв класик космически дисплей и към него се броят сетове и от 1992 и аз бих се включил с някои неща. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...

Ами според мен ще е яко ако се съберем повече хора, може да го развием и като хронология, да започнем със световете от 80те през 90те и до където... Ако има и инфо табели според мен ще се получи доста ефектно и всъщност ще се изпълни целта на клубове като нашия, да обяснява и пали и други хора в нещата, които са разбираеми и усещани от нас. Реално такъв дисплей може да завършва със Стар уорс, като има обяснение как реално това стават космическите Лего сетове, или са изместени по-точно. 

Аз лично имам сетове от спейс полйс, блек трон и малко айсрланет, мтрон и съвсем малко спириус. Във времеви диапазон 1991 до към 1995. Имам и два кораба от 1986, но много части са загубени, ако успея да ги събера някой ден може и тях да включа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове