legohead Публикувано Август 17, 2010 Share Публикувано Август 17, 2010 Направих снимки на този класически Space сет. Модела е от далечната 1987, и е от серията Futuron. Eто малко Bricset за модела. "Звезден Защитник 200" e един от най-големите космически кораби от серията Futuron. Моделът има доста необичайна форма. Първото нещо което се забелязва е огромното стъкло, което оформя кабината и двете отделящи се капсули. Това стъкло обикновено се използва при констукцията на космическите станции, и е интегрирано прилично добре в този модел. Както и доста други ранни космически модели, кабината на този кораб има пролуки. Доста хора коментират това като голям пропуск, тъй като е нереалистично изпълнение. За щастие, лесно може да бъде поправено с малко модификация. Освен астронавт, на борда на кораба е натоварен и планетарен роувър. С напредъка на технологията и изобретяването на леки сплави превозното средтво с лекота може да се разтовари само от един човек. Това със сигурност е добра новина за нашият малък космонавт! Капсулите имат самостоятелна задвижваща система, което предполага, че могат да осъществят самостоятелен полет, макар и ограничен. Освен да бъдат прикрепени към тялото на кораба, те могат да се съединят една за друга. Приземени, биха могли да се използват като планетарна станция по време на продължителни експедиции. В тях лесно може да се побере минифигурка, и малко багаж. Един съвет за всички бъдещи космонавти: винаги проверявайте дали не сте забравили важна екипировка преди полет! След като напуснете орбита би ви коствало ужастно много гориво за да се връщате за забравени вещи! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Okh Eshivar Отговорено Август 17, 2010 Share Отговорено Август 17, 2010 :3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Ноември 8, 2013 Автор Share Отговорено Ноември 8, 2013 Ето и LDD файл на модела 6932_stardefender_200.lxf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikola Bathory Отговорено Ноември 9, 2013 Share Отговорено Ноември 9, 2013 Хубаво ревю и снимки! А самият сет е доста по-добър от сегашните космически сетове на Лего. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Ноември 9, 2013 Автор Share Отговорено Ноември 9, 2013 Мерси! И аз съм с мнението, че модела е идеен, особено за времето си. Един от основните му проблеми на модела е, че има дупки по корпуса и пилотската кабина не е "херметически затворена". Видът му обаче много ми харесва, предвид ограничената палитра от видове части по това време. За сравнение дали е по-добър не мога да определя, тъй като сегашните модели се правят по-скоро с цел да са атрактивни на днешната младеж. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alek0 Отговорено Март 25, 2019 Share Отговорено Март 25, 2019 Ей... този го имах, даже със сигурност по голямата част от частите му стоят още някъде тук...само дето са убити от игра мога да тествам да го сглобя пак 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Март 25, 2019 Share Отговорено Март 25, 2019 Преди 4 часа, alek0 написа: Ей... този го имах, даже със сигурност по голямата част от частите му стоят още някъде тук...само дето са убити от игра мога да тествам да го сглобя пак хехе, интерсно. Набор ми е. Ако се направи космически дисплей ще е доста добра придобивката и интересна за някои посетители. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 25, 2019 Автор Share Отговорено Март 25, 2019 Преди 7 часа, alek0 написа: Ей... този го имах, даже със сигурност по голямата част от частите му стоят още някъде тук...само дето са убити от игра мога да тествам да го сглобя пак Виж сините стъкла, и черните рамки за тях дали са ти налични. Ако да, то другите мисля че лесно ще си ги набавиш. Ако го сглобиш може да направим яки снимки на 2 броя от кораба Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 25, 2019 Автор Share Отговорено Март 25, 2019 Преди 2 часа, OneOfAll написа: хехе, интерсно. Набор ми е. Ако се направи космически дисплей ще е доста добра придобивката и интересна за някои посетители. Преди години на Сердика Брикфест Наско беше направил дисплей Classic Space. Имаше доста години модели. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Duh5 Отговорено Март 26, 2019 Share Отговорено Март 26, 2019 И миналата година в музея @DeMonica изкара убийствени модели! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Март 26, 2019 Share Отговорено Март 26, 2019 Ако се прави някой ден пак такъв класик космически дисплей и към него се броят сетове и от 1992 и аз бих се включил с някои неща. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alek0 Отговорено Април 29, 2019 Share Отговорено Април 29, 2019 На мен класик спейса ми е много слабост Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Април 29, 2019 Share Отговорено Април 29, 2019 Ами според мен ще е яко ако се съберем повече хора, може да го развием и като хронология, да започнем със световете от 80те през 90те и до където... Ако има и инфо табели според мен ще се получи доста ефектно и всъщност ще се изпълни целта на клубове като нашия, да обяснява и пали и други хора в нещата, които са разбираеми и усещани от нас. Реално такъв дисплей може да завършва със Стар уорс, като има обяснение как реално това стават космическите Лего сетове, или са изместени по-точно. Аз лично имам сетове от спейс полйс, блек трон и малко айсрланет, мтрон и съвсем малко спириус. Във времеви диапазон 1991 до към 1995. Имам и два кораба от 1986, но много части са загубени, ако успея да ги събера някой ден може и тях да включа. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts