Jump to content

Lego Throwback

mnachev

Recommended Posts

Ех какви спомени събуждат тези изображения...

Има такава тема в Brickset, но се почуствах много съпричастен и реших да споделя тук. :rolleyes:

25904674162_0207dcda94_b.jpg

25396107173_3b47468d25_b.jpg

25930653711_c2c5a7895e_b.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, някой от тези каталози или ги имам, или поне снимките на моделите в тях са ми много познати.

Колко ли пъти съм ги разглеждал като малък за да са запечатали толкова добре в спомените ми XD

Вие пазите ли си стари каталози?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам поне 3-4 стари каталози от 90те мисля. Трябва да ги извадя и да ги прегледам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В тези каталози съм съзерцавал до болка, късно вечер и под завивките с фенерче :rolleyes:

Всеки един детайл, всяка една фигурка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"златните години" на Лего -средата на деведесетте

Бих добавил и по-голямата част от осемдесетте години. Това наистина е периодът с най-добър дизайн на сетовете. Доста по-добри от сегашните.

Едит: А тези каталози, които сте пуснали тук, още си ги пазя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука за дизайна доста можем да поспорим. Точно с напредването на годините излизат все повече и по-разнообразни части с които се постига доста по-добър и съвършен дизайн. Просто хората не обичат промените и това с което са "свикнали" или това по което са копнели им действа носталгично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен напълно със Stormfury. Като оставя носталгията изцяло настрана, за себе си съм твърдо убеден, че сетовете, излизащи в днешно време са в пъти по-добри от тези от 80-те като дизайн и цялостен замисъл. Което е сериозно признание от дете на 80те / 90те ;)

Колкото до каталозите - трябва да се разровя, някъде имах стотици от големите годишни... Ако не се бъркам, от 1989 до днешно време. И разглеждането им е наистина страхотно удоволствие!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

съм твърдо убеден, че сетовете, излизащи в днешно време са в пъти по-добри от тези от 80-те като дизайн и цялостен замисъл.

Мога да се съглася само за Creator Expert и т.нар. Direct to Consumer сетове.

Всички останали - реално основната група сетове - са много зле като дизайн.Единственият замисъл е да се печелят пари. Е, преди 20 години пак са искали да печелят пари, но поне са влагали труд и старание при създаването на сетовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз веднага мога да отбележа един основен минус на новите сетове!

Липсата на бейсплейт, който придава цялостност и завършеност на модела и не само - улеснява се неговото пренасяне, складиране, излагане.

Съща така всички допълнителни аксесоари си имат места, а не са разпиляна безразборно.

Много са ми странни летищата без писти.

LEGO-60132-Service-Station-NYTF-2016-Summer-Toysnbricks.jpg

6378-1.jpg

RbM7Nwo.jpg

180096292284.jpg

eb7e47422d5244e113a2f237811db880.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Пак се включвам със снимки от класическите каталози от новата статия в Бриксет

26259555776_6f28191cc9_c.jpg

26012634480_0c414ccaa0_c.jpg

26259557036_7fd24a980a_c.jpg

26012634600_2acd97b6a6_c.jpg

26219245221_a61a43dea4_c.jpg26285499215_399bc47f81_c.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6054 и 6077 според мен два от най-добрите и сета на Лего, ако не за всички серии , то поне от средновековните. Съставени само от прости и обикновени части, а всъщност толкова подробни и на ниво детайли.

Да не говорим за легендарния "Black seas Barrakuda" , който някой ден ще бъде събран и от мен. Колкото до самия материал , на всички е ясно ,че повече няма да има пластмаса с качеството от "едно време".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам почти цялата периодика на каталозите, като се почне още от далечната 80 година. На мен ми липсва наивинитета, който лъха от осемдесетарските и деветесетарските сетове на Лего. Някак си имам чувството сякаш това е отражение на моето детство...

Сега нещата им са станали по-комерсиални и по-потребителски, което не ги прави по-лоши или по-добри...просто според мен са по-различни.

Редактирано от JoaoNY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове