mnachev Публикувано Март 24, 2016 Share Публикувано Март 24, 2016 Ех какви спомени събуждат тези изображения... Има такава тема в Brickset, но се почуствах много съпричастен и реших да споделя тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Март 24, 2016 Share Отговорено Март 24, 2016 "златните години" на Лего -средата на деведесетте Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 24, 2016 Share Отговорено Март 24, 2016 Хехе, някой от тези каталози или ги имам, или поне снимките на моделите в тях са ми много познати. Колко ли пъти съм ги разглеждал като малък за да са запечатали толкова добре в спомените ми XD Вие пазите ли си стари каталози? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3dwarman Отговорено Март 24, 2016 Share Отговорено Март 24, 2016 Аз имам поне 3-4 стари каталози от 90те мисля. Трябва да ги извадя и да ги прегледам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Март 24, 2016 Автор Share Отговорено Март 24, 2016 В тези каталози съм съзерцавал до болка, късно вечер и под завивките с фенерче Всеки един детайл, всяка една фигурка... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikola Bathory Отговорено Март 25, 2016 Share Отговорено Март 25, 2016 "златните години" на Лего -средата на деведесетте Бих добавил и по-голямата част от осемдесетте години. Това наистина е периодът с най-добър дизайн на сетовете. Доста по-добри от сегашните. Едит: А тези каталози, които сте пуснали тук, още си ги пазя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Март 25, 2016 Share Отговорено Март 25, 2016 Тука за дизайна доста можем да поспорим. Точно с напредването на годините излизат все повече и по-разнообразни части с които се постига доста по-добър и съвършен дизайн. Просто хората не обичат промените и това с което са "свикнали" или това по което са копнели им действа носталгично. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Март 25, 2016 Share Отговорено Март 25, 2016 Съгласен напълно със Stormfury. Като оставя носталгията изцяло настрана, за себе си съм твърдо убеден, че сетовете, излизащи в днешно време са в пъти по-добри от тези от 80-те като дизайн и цялостен замисъл. Което е сериозно признание от дете на 80те / 90те Колкото до каталозите - трябва да се разровя, някъде имах стотици от големите годишни... Ако не се бъркам, от 1989 до днешно време. И разглеждането им е наистина страхотно удоволствие! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikola Bathory Отговорено Март 25, 2016 Share Отговорено Март 25, 2016 съм твърдо убеден, че сетовете, излизащи в днешно време са в пъти по-добри от тези от 80-те като дизайн и цялостен замисъл. Мога да се съглася само за Creator Expert и т.нар. Direct to Consumer сетове. Всички останали - реално основната група сетове - са много зле като дизайн.Единственият замисъл е да се печелят пари. Е, преди 20 години пак са искали да печелят пари, но поне са влагали труд и старание при създаването на сетовете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Март 25, 2016 Автор Share Отговорено Март 25, 2016 Аз веднага мога да отбележа един основен минус на новите сетове! Липсата на бейсплейт, който придава цялостност и завършеност на модела и не само - улеснява се неговото пренасяне, складиране, излагане. Съща така всички допълнителни аксесоари си имат места, а не са разпиляна безразборно. Много са ми странни летищата без писти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Април 7, 2016 Автор Share Отговорено Април 7, 2016 Пак се включвам със снимки от класическите каталози от новата статия в Бриксет Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
UNIVEGA Отговорено Април 9, 2016 Share Отговорено Април 9, 2016 6054 и 6077 според мен два от най-добрите и сета на Лего, ако не за всички серии , то поне от средновековните. Съставени само от прости и обикновени части, а всъщност толкова подробни и на ниво детайли. Да не говорим за легендарния "Black seas Barrakuda" , който някой ден ще бъде събран и от мен. Колкото до самия материал , на всички е ясно ,че повече няма да има пластмаса с качеството от "едно време". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Април 9, 2016 Share Отговорено Април 9, 2016 относно каталозите с малки пропуски от 1981 до 2005/6 ги имам всичките. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JoaoNY Отговорено Април 12, 2016 Share Отговорено Април 12, 2016 (Редактирано) Аз имам почти цялата периодика на каталозите, като се почне още от далечната 80 година. На мен ми липсва наивинитета, който лъха от осемдесетарските и деветесетарските сетове на Лего. Някак си имам чувството сякаш това е отражение на моето детство... Сега нещата им са станали по-комерсиални и по-потребителски, което не ги прави по-лоши или по-добри...просто според мен са по-различни. Редактирано Април 12, 2016 от JoaoNY Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts