Stormfury Публикувано Април 19, 2016 Share Публикувано Април 19, 2016 Още един опит от мен за ревю, отново на малък сет Както се разбира от заглавието сета е 75902 The Mystery Machine (Тайнствената Машина) от Скуби-Ду. Да започнем с кутията: Както на всеки друг сет, отпред са изобразени героите които се съдържат в сета. Отзад са показани различни сценки. В кутията има 3 плика с части. 2 книжки с инструкции и ужасно много стикери!!! За толкова малък сет има цели 23 стикера!!! От плик номер 1 се сглобява основата на вана. От плик номер 2 се завършва почти целият ван без покрива. Задната част на вана се отваря и вътре може да се види оборудването. Печка, мивка върху която има сандвич, фенер, фотоапарат, записващо устройство, табла с информация, радар и монитор. Сандвича разбира се, е най-важен, все пак Скуби е вечно гладен В плик номер 3, както се разбира са покрива на вана и страшното дърво. Буса е 8 стъда широк, отпред има място за двама, а скуби се събира отзад, като може да гледа напред през прозореца. Покрива е направен да се слага и маха лесно. Сета съдържа 4 фигурки, а именно от ляво на дясно: "Зомби", Шаги, Фред и Скуби. Шаги и Фред имат по 2 лица. Скуби беше в отделно пликче, направен е от 2 части, глава и тяло и главата му може да се върти. Това е единственият сет, в който го има Фред. На тази снимка съм му завъртял главата. Също така може да се види от задната част на главата на "зомбито", че има копчета за маска Уникалните части за сета са: 20684 Windscreen 3x8x3, има го само в този сет. 2429c01 Hinge Plate 1 x4 Swivel Top / Base Complete Assembly в цвят Medium Azure 4740pb012 Lime Dish 2 x 2 Inverted (Radar) with Orange Flower 6 Petals Pattern (Mystery Machine Hubcap) 43898pb006 Lime Dish 3 x 3 Inverted (Radar) with Orange Flower 6 Petals Pattern Добре, че тези поне не са със стикери Много ми допадна този сет (като изключим огромното количество стикери). Най-вече това, че няма почти никакви техник елементи: 4 оси за гумите и още съвсем малко разни други. Много лесен за сглобяване, с изключително приятни цветове medium azure, lime, малко orange Според мен е един много добър сет за малки и пораснали деца Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3dwarman Отговорено Април 19, 2016 Share Отговорено Април 19, 2016 Изглежда наистина интересно. Сега като се замисля какви пари са някой от другите лицензирани серии даже не са и чак толкова скъпи сетовете от тази серия. Единствено можеха да принтнат малко повече части... Някой знае ли дали ще има втора вълна от Скуби-Ду сетове? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Април 20, 2016 Share Отговорено Април 20, 2016 Ревюто ми харесва много, мерси че го направи, Дидо! Самият сет е доста емблематичен за серията, както и за филмчетата от едно време. Харесва ми как са се опитали да пресъздадат повечето детайли в двуизмерните сцени, които показват Mystery Machine отвън и отвътре. Има доста стикери, по принцип предпочитам принтове, но така или иначе без залепените стикери, няма да изглежда завършен модела. Не ми харесва, че не включва пълния набор от фигурки, макар и да съм наясно за политиката на ЛЕГО относно тези неща. Не смятам, че мащабът на колата отговаря на минифигурките, но това е проблем, поне според мен, на много от по-новите типове дизайн. Сетът има интересни уникални части, които може да се ползват за мокове, без да са натрапчиви. Много благодаря отново за ревюто. Беше удоволствие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts